Team

De gezichten achter het project Kempense Klaprozen

Herman Sterckx

Herman is leerkracht geschiedenis op het Sint-Maria-Instituut (Geel). Hij startte Kempense Klaprozen op en is de drijvende kracht achter het project. Hij begeleidt zijn leerlingen bij de zoektocht naar gegevens over 'hun' soldaat. Hij verricht ook zelf veel onderzoek en weet goed waar je welke archieven vindt. 


Hans Geerts

Samen met collega Herman gaf Hans het project Kempense Klaprozen vorm. Als leerkracht Nederlands zorgde hij  voor vlotte teksten en correcte vertalingen. Vandaag werkt Hans fulltime voor Thomas More, maar gebeten door dit onderzoek blijft hij het project verder opvolgen.

 


Gonnie Leysen

Gonnie is stadsarchivaris in Geel. In het stadsarchief bewaren ze heel wat informatie die ons onderzoek verder helpt: aktes van de burgerlijke stand, bidprentjes, oude foto's, naslagwerken over WOI. Je vindt het stadsarchief hier. 

 

 

 

Bram Dierckx

Bram Dierckx is bestuurslid van Erfgoed Balen en van Balen Bevrijd. Van opleiding is Bram historicus en archivaris. Hij bestudeert de omgekomen soldaten uit Balen. Daarnaast werkt hij de activiteiten rond WOI in Balen mee uit. 
Sinds 2014 is hij ook in dienst van de erfgoedcel als intergemeentelijke archivaris.

Wie informatie heeft over Balen en WOI mag contact opnemen met Bram

 

 

Luc Damen

Luc is voorzitter van heemkring De Griffioen Dessel. Samen met een werkgroep in Dessel brengen ze de omgekomen soldaten van hun gemeente in kaart. Daarnaast bereiden ze ook enkele activiteiten rond WOI in Dessel voor.

Wie nog Desselse verhalen kent of voorwerpen heeft, mag contact opnemen met de heemkring.


 

Patrick Goos

Patrick is medewerker van de Molse Kamer voor Heemkunde en actief in de Werkgroep Cultuur en Geschiedenis Rauw (een gehucht van Mol) . Hij coördineert het onderzoek naar de Molse omgekomen soldaten. I.s.m. het Molse archief plant de Molse Kamer voor Heemkunde een tentoonstelling rond WOI. Wie hen hierbij kan helpen, mag contact opnemen met het Molse archief

Karel Swolfs

Karel voert al jaren onderzoek naar Geel in WOI. Hij werkt o.a. aan een publicatie vol verhalen en foto's van Geel tijdens de Groote Oorlog (i.s.m. Nieuwsblad van Geel). In het kader hiervan heeft hij ook enkele nabestaanden geïnterviewd.  

 

Gilbert Claes

Gilbert is bestuurslid van de Olmense Vereniging voor Heemkunde en Geschiedenis. Olmen, nu een deelgemeente van Balen, was tijdens de Eerste Wereldoorlog een zelfstandige gemeente. Gilbert onderzoekt al sinds een tiental jaren het verhaal van Olmense soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Verschillende artikels over WOI werden reeds door hem gepubliceerd in het jaarboek van de Olmense heemkring.
Wie informatie heeft m.b.t. Olmen mag contact opnemen met de Olmense heemkring.


Jos Sterckx

Jos is medeoprichter en bestuurslid van Meerhouts Patrimonium. Sinds enige tijd publiceert hij de resultaten van het onderzoek naar de Meerhoutse militairen in het driemaandelijkse tijdschrift van Meerhouts Patrimonium. 
Contactgegevens Meerhouts Patrimonium.


Walter Raeymaekers

Walter is de voorzitter van heemkring Zeven Neten in Retie. In Retie werken ze aan een publicatie en een tentoonstelling. Via het tijdschrift 'Zeven Neten' houden ze het publiek op de hoogte van onderzoek en hun werking. De contactgegevens van de heemkring vind je via www.zevenneten.be.


Quincy Oeyen

Quincy Oeyen is bestuurslid en archivaris van de Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde. Hij is in 2012 afgestudeerd als cultuurhistoricus en heeft in 2013 zijn opleiding tot archivaris voltooid. In het kader van dit project doet hij het onderzoek naar de Laakdalse klaprozen.


Alex Lefevere

Alex Lefevere is lid van de Rauwse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde. Hij houdt zich vooral met het thema 'Dodendraad' bezig en met de Mol-Rauwse slachtoffers. Zijn kennis op vlak van digitalisering is een meerwaarde voor dit project. Je vindt hem via Facebook - Rauwse Klap.

 

  • test x
  • Alfons Lievens
  • Dessel oudstrijders
  • Honfleur
  • Mertens

Zoeken naar soldaten

help ons

Hoe kan ik bijdragen?

Wanneer u in het bezit bent van originele documenten en/of foto's in verband met soldaten uit Wereldoorlog I? Neem dan contact op via het online contactformulier.

© 2013 Kempense Klaprozen - alle rechten voorbehouden Mixed by Aroma Communicatie.
log