Noorderkempen Inloggen Disclaimer Privacy

Kempense Klaprozen

Kempense Klaprozen

In 2011 startte het Sint-Maria-Instituut van Geel met steun van k.ERF een educatief project rond de Eerste Wereldoorlog, met focus op de verwevenheid met de lokale en regionale geschiedenis: de militairen uit zeven Kempense gemeenten die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog in kaart brengen en hun verhaal zo volledig mogelijk reconstrueren aan de hand van kritisch bronnenonderzoek. Omdat het project zo succesvol bleek te zijn, groeide bij de Erfgoedcel Noorderkempen het idee om dit ook in haar werkingsgebied (Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout, Vosselaar) op te starten. In 2013 werden verschillende scholen gecontacteerd. Vanaf het voorjaar van 2014 verschenen de eerste opzoekingsresultaten op de website.

Het doel is om tegen 11 november 2018 van alle omgekomen soldaten uit onze regio de biografieën op de website te hebben staan. Om dit einddoel te behalen, werken er sinds april 2017 vrijwilligers mee om opzoekings- en digitaliseringswerk te doen.

Wanneer het opzoekingswerk achter de rug is, zal Erfgoed Noorderkempen deze website uiteraard blijven onderhouden, omdat het een bron van onschatbare waarde is voor iedereen die geïnteresseerd is in de omgekomen soldaten uit de Kempen: familieleden, dorpsgenoten, leerlingen en studenten,...

UIT Agenda: Groote Oorlog

  • Belgische vrijwilligers Stadsarchief
  • Belgisch bezettingsleger soldaat Kenis Stadsarchie
  • test stadsarchief begrafenis
  • Soldaten op tocht Stadsarchief
  • Belgisch bezettingsleger Stadarchief

Zoeken naar soldaten

help ons

Hoe kan ik bijdragen?

Wanneer u in het bezit bent van originele documenten en/of foto's in verband met soldaten uit Wereldoorlog I? Neem dan contact op via het online contactformulier.

© 2013 Kempense Klaprozen - alle rechten voorbehouden Mixed by Aroma Communicatie.