Koyen Christiaan

Koyen Christiaan

Naam: Koyen Christiaan

Geboren te: Meer

Geboren op: 1886-03-11

Overleden te: Boninne

Overleden op: 1914-08-23

Burgerlijke stand: gehuwd

Laatst gekend adres: Oud-Turnhout, Oosthoven 113

Beroep: steenbakker

Zijn familie

Christiaan Koyen was de zoon van Willem Koyen (geboren te Meerle 27 juli 1859) en Theresia Verschueren (geboren te Meer 14 november 1861).

Op 19 juni 1911 trouwde hij met Maria Theresia Jansen in Oud-Turnhout. Samen kregen ze 2 kinderen.

Zijn diensttijd

Christiaan Koyen werd opgeroepen met de lichting van 1906. Hij diende het leger als soldaat-milicien 2de klas. Als stamnummer had hij 108-52160. Hij werd op 1 augustus 1914 ingelijfd in het 8ste linieregiment waarna hij meteen naar het front gestuurd werd.

Zijn dood en begraving

Lang heeft hij er niet gevochten. Christiaan sneuvelde namelijk diezelfde maand nog op 22 of 23 augustus te Boninne, nabij Namen.
Hij werd op 23 augustus begraven op de Belgisch Militaire Begraafplaats van Malonne. Later werd hij herbegraven in Champion. In welk graf hij precies ligt is echter onbekend.

​Onderscheidingen

​Uit een brief van het Ministerie van Oorlog aan de echtgenote van Christiaan blijkt dat hij na zijn dood nog 2 onderscheidingen heeft gekregen: het Ridderkruis in de Orde van Leopold II met Palm en het Oorlogskruis. In de brief was het volgende te lezen:

“We hebben de eer u te laten weten dat uw echtgenoot, soldaat Chrétien Koyen van het 8ste linieregiment, roemvol gesneuveld op het Veld van Eer bij een volgende Koninklijk Besluit postuum het Ridderkruis in de Orde van Leopold II met Palm en het Oorlogskruis zal toegekend worden.”

“Oud-Turnhout en de Groote Oorlog”, Ludo van Wuytswinkel en Hugo Miguet
uitgever: Oud-Turnhout:  Heemkundekring Corsendonca, 2014